Om Sophies Minde Ortopedi

Sophies Minde Ortopedi AS er totalleverandør av ortopediske hjelpemidler, og et heleid datterselskap av Oslo Universitetssykehus HF.

Vi tar i mot pasienter fra hele landet, og vår hovedavdeling er i Brynsveien 14 på Bryn. Vi har også avdelinger ved Rikshospitalet og Ullevål, i tillegg til avdelinger i Drammen og på Hamar.

Siden 1927 har vi hjulpet mennesker til økt frihet. Frihet til bevegelse, og frihet til i større grad å kunne bestemme over egne liv. I snart 100 år har vi vært ledende innenfor fagfeltet ortopedi, og vi har ledet og fulgt utviklingen gjennom mange trinn.

Så vi vet at folks forventninger til å kunne bestemme over egne liv, ikke er det samme som dengang. Og at det som var ‘frihet til bevegelse’ i 1927 betyr noe helt annet i dag. Vi forventer mer. Og vi klarer mer. Både pasientene og vi.

For oss handler ortopedi om hjelpemidler som setter mennesker i stand til å fungere på et nivå de ellers ikke ville vært i stand til.

Det handler om ortopediske sko for mennesker som er avhengig av det, og som derfor ikke bare kan kjøpe sko i en vanlig butikk.

Det handler om ortoser, som erstatter en funksjon, og som dekker alt fra fotsenger (ortopediske innleggssåler) som justerer måten foten møter underlaget på, til avanserte drakter og skall som hjelper pasienten til å sitte og stå.

Og det handler om proteser, som er erstatninger for legemsdeler. Små og store.

Men det handler først og fremst om å møte mennesker, forstå deres behov, og gjennom tilpassing, dialog og trening hjelpe dem til økt frihet og selvstendighet. Om å få folk til å fungere i den situasjonen de er i. Og kanskje få dem til å mestre ting de aldri trodde de kunne greie.

Det handler om menneskene. De som jobber her. Og de som kommer hit for å få hjelp.