Fotsenger (Ortopediske innleggsåler)

Fotsenger – ortopediske innleggssåler tilpasset hver enkelt pasient.

Fotsenger er ortopediske innleggssåler, og kan korrigere skjevheter og ganglag, eller avlaste for å forebygge trykksår, som f.eks. ved diabetes.

Hva er forskjellen på innleggssåler og fotsenger?

Forskjellen på vanlige innleggssåler og fotsenger er at en fotseng er fremstilt og tilpasset spesielt for hver enkelt pasient – en ‘skreddersydd’ innleggssåle. Det er bare ortopediingeniører som har lov til å lage det som får betegnelsen fotseng.

Lindrer og forebygger lidelser og tilstander.

Føttene våre bærer resten av kroppen – hele kroppsvekten. Så foruten at føttene selv blir påvirket av belastningen, har hvordan man trår, står og går stor innvirkning på resten av kroppen. Fotsenger justerer måten foten møter underlaget på. Gjennom det kan de lindre og forebygge lidelser og tilstander.

Avlaster trykkpunkter og fordeler belastning

Fotsenger er spesielt tilpasset den enkelte pasient ved at vi først tar en avstøpning ved hjelp av gips, skumavtrykk eller skanner. Deretter sørger ortopediingeniøren for at fotsengene blir fremstilt slik at de korrigerer gangavvik, avlaster trykkpunkter og fordeler belastning over større flater. Sånn kan fotsenger korrigere for deformiteter, korrigere skjevheter eller ganglag, eller rett og slett avlaste deler av foten for å forebygge trykksår, som ved diabetes.

Ortopediske innleggssåler (fotsenger)

  • avlaster trykkpunkter
  • fordeler belastning
  • korrigerer for deformiteter
  • korrigerer skjevheter
  • korrigerer ganglag
  • forebygger trykksår

Individuell tilpassing krever nærhet

Vårt utgangspunkt er hvordan vi kan hjelpe foten til å bedre pasientens hverdag. Derfor er nærhet til pasienten i utforming, tilpassing og justeringer helt essensielt. Og derfor fremstiller og tilpasser Sophies Minde Ortopedi fotsengene selv.

Det skal tas avstøpning. Det skal prøves. Og det skal justeres og korrigeres. Alt dette gjøres av pasientens faste ortopediingeniør og ortopeditekniker. Hos oss.

Lurer du på om du har rett på å få dekket fotsenger av NAV? Klikk her.

Fotsenger

 

Bruk og stell av Fotsenger (Ortopediske innleggsåler)

favorite_border

Fotsenger av plast vaskes med lunkent vann og mildt rengjøringsmiddel ved behov. Har du lær- eller tekstiltrekk, tørkes de av med fuktig klut og lufttørkes.

Ta gjerne ut fotsengene av skoene når du ikke bruker dem. Det øker levetiden på både sko og fotsenger i og med at de da har mulighet for å tørke.

Om eventuelle trykkmerker/rødhet ikke forsvinner en liten stund etter bruk, kontakte oss for en time til justering.