Ortopediske sko

For pasienter som ikke passer inn i vanlige, ferdigsydde sko leverer Sophies Minde Ortopedi både spesialsko og spesialsydde ortopediske sko.

Ortopediske sko

Det kan være mange grunner til at man ikke bare kan gå i en skobutikk å få seg sko. Det kan være føtter som formmessig ikke passer inn i ferdigsydde sko, eller føtter som er spesielt ømfiendtlige og derfor må ha sko med en innside som tar hensyn til det. Man kan ha en tilstand som gjør at man trenger å hjelpe foten med avstiving, balanse, kompensering for deformiteter, eller korrigering av skjevheter eller ganglag.

Spesialsko og spesialsydde ortopediske sko

Vi skiller mellom spesialsko, som er ferdigproduserte sko for spesielle behov, og spesialsydde ortopediske sko, som er ‘skreddersydde’, der hvert par er unike, fremstilt for en unik person.

Spesialsko

Ortopediingeniører og ortopediteknikerne på Sophies Minde samarbeider tett med leverandører av spesialsko. Dette er sko med økt volum, økt bredde, og innebygd støtte. På vår hovedavdeling på Bryn har vi en egen avdeling for spesialsko. Her kan våre ortopediingeniører hjelpe deg å finne riktig sko som passer din fot, og sko som passer din smak.

Spesialsko kan leveres med

  • bredere lest
  • høyere vrist
  • oppbygging
  • innebygd støtte
  • enklere åpne-/lukkesystem

Har vi ikke skoen du er på jakt etter hos oss, kan vi bestille den fra vår samarbeidspartner på spesialsko. Se katalogen deres her.

Du trenger ikke være pasient hos oss for å kunne handle spesialsko. Har du et gyldig vedtak fra NAV, betaler du bare egenandel.

Lurer du på om du har rett på å få dekket spesialsko av NAV? Klikk her.

Spesialsydde ortopediske sko

Spesialsydde ortopediske sko er ‘skreddersydde’ til hver enkelt pasients behov. Produksjon av spesialsydde ortopediske sko krever ortopediteknisk kompetanse både i bestilling, fremstilling av pasientens unike lester, samt tilpassing og justering av den ferdige skoen.

Nærhet til produksjon er avgjørende

Tett kommunikasjon i hele prosessen er en nødvendighet. Derfor er nærhet mellom pasient, ortopediingeniør og ortopeditekniker helt avgjørende. Vi har derfor valgt, som en av de siste, å beholde all skoproduksjon i Norge. Vi lager alle våre spesialsydde ortopediske sko på Hamar.

Spesialsydde ortopediske sko

  • korrigerer skjevheter
  • korrigerer deformiteter
  • korrigerer ganglag
  • avlaster ømtåelige trykkpunkter
  • sørger for riktig belastning

Har du noe du lurer på spesialsydde ortopediske sko eller spesialsko? Vi hjelper deg gjerne. Ring oss på 22 04 53 60, eller send oss en mail på post@sophiesminde.no

 

Reparasjon og tilpassing av sko

Vårt verksted kan tilby omsøm av både konfeksjonssko (‘butikk-sko’) og spesialsko, i tillegg til reparasjon og justeringer.

Vi kan gi skoene dine det lukkesystemet du måtte ønske, enten det er borrelås, glidelås, boa-lukking eller strikklisser. Vi kan sette glidelås i gummistøvler også, men være oppmerksom på at de da ikke lenger er 100 prosent vanntette. Snakk med våre ortopediingeniører for å finne den løsningen som er best for deg.

Vi kan også tilby utblokking av spesialsko, samt av Crocs gummistøvler for barn.

Det er viktig at du sender skoene dine til reparasjon FØR det blir hull i overlæret eller sålen er helt nedslitt. Har det først gått hull, vil ikke reparasjon gi et pent og varig resultat.

Sko som skal justeres eller repareres må være rengjort før innlevering.

Bruk og stell av Ortopediske sko

favorite_border

For å øke skoens holdbarhet bør skoene børstes, smøres og/eller impregneres regelmessig. Dette kan avhenge av skinntype. Spør oss gjerne om råd. Ta gjerne ut fotsengene/innleggene regelmessig, så begge deler får tørke.

Skoen skal føles god på foten, og ikke gi trykksmerter eller sår. Dersom du har nedsatt følelse i føttene (diabetes, nevropati) er det særlig viktig at du daglig kontrollerer føttene for gnag eller sår. Ta kontakt med oss dersom du oppdager gnag eller sår.