Protesebruker som endelig kan gå på høye hæler

«Jeg har vært misunnelig på søsteren min i 15 år. Hun har skapet fullt av høyhælte sko. Endelig har jeg også fått muligheten til å gå på høye hæler.»

Celine er født med ryggmargsbrokk. Hun er operert flere ganger, men sentralnervesystemet fungerer ikke som det skal. «Jeg har vært på Sophies Minde så å si hele livet. Fra jeg var bitte liten har jeg brukt fotsenger og ortoser for tilstanden min.»

Celine har ingen følelse i bena fra leggen og ned. Hun har hatt problemer med trykksår og kronisk betennelse, og i 2010 sa kroppen fra at noe måtte gjøres. Så venstre ben ble amputert. «Nå har jeg fått protese på det venstre benet. Jeg har aldri kunnet bruke høye hæler før, men nå har jeg til og med fått en egen protese for sko med høye hæler», smiler Celine.

Etter operasjonen har alt gått overraskende bra. Riktignok er det begrensninger på hvor langt og lenge hun kan gå, men ikke på grunn av protesen. Det er høyre ben som er problemet.

«Protesen fungerer veldig bra, men det at jeg nå bruker høyrebenet mer trigger betennelsen», sier Celine. «Jeg gjør alt for å unngå det, men det kan hende at det ender med amputasjon. Men da kan jeg bestemme lengden på bena mine, så da kan jeg i alle fall bli 15 centimeter høyere», smiler hun.

Sykdommen har til nå avbrutt alle lengre studier for Celine. «Jeg er utdannet makeupartist. Den utdannelsen kunne jeg ta på ett år. Jeg startet først på juss, deretter på markedsføring på BI, men hver gang ble jeg dårlig, og kunne ikke fullføre. Men nå er jeg i gang med sosionom-utdannelse. Og det kommer jeg til å kunne fullføre. Jeg skal bli sosionom! Det hadde jeg ikke drømt om for 10 år siden.»

Har du noe du lurer på vedrørende benproteser? Eller føler du at protesen du allerede har ikke er god nok? Vi hjelper deg gjerne. Ring oss på 22 04 53 60, eller send oss en mail på post@sophiesminde.no