Vi har én som er «vår» på Sophies Minde. Det gjør meg tryggere.

«Det blir personlig. Jeg vil si heldigvis. For vi opplever at vi har en som er ‘vår’ på Sophies Minde. Det gjør meg tryggere. Og Jonas gladere. Hver eneste gang vi er der.»

Nina er mor til Jonas, som har hatt flere og større utfordringer i sitt unge liv enn de fleste opplever gjennom et helt liv. Medfødte tilstander og et komplisert sykdomsbilde gjør at Jonas er i kontakt med mange i helsevesenet. Og hver gang det er felleskonsultasjoner om Jonas på barnehabiliteringen på A-hus, er Jonas sin faste ortopediingeniør tilstede.

«Siri følger oss opp. Hun fanger opp alle detaljer, og hun har oversikt over hele behandlingsforløpet. Hun er ‘vår’. Så er det én ting jeg ikke trenger å bekymre meg om, er det behandlingen vi får på Sophies Minde.»

På grunn av sykdom, ettervirkninger og flere operasjoner har Jonas måttet lære å gå på nytt tre ganger. Han er nå helt avhengig av ortose for å stabilisere ben og hofte. Og siden forskjellen i benlengde øker, må han inn til hyppige justeringer av ortosen sin. Så Jonas er ikke bare tøff. Han er tålmodig.

«Han elsker å besøke Siri. Det er sånn han ser på det. Vi skal ikke til Sophies Minde for å justere og tilpasse ortosen eller trene på å bruke den. Vi skal besøke Siri.»

Å være mor til Jonas er en krevende fulltidsjobb. Og med en annen jobb ved siden av, er Ninas hverdag fylt opp med små og store utfordringer og problemer som skal løses.

«Jonas gleder seg til å komme til Sophies Minde. Han lyser opp når han får vite det. Det gjør i det minste de dagene litt enklere for meg.»

Har du noe du lurer på vedrørende ortoser? Eller føler du at ortosen du allerede har ikke er god nok? Vi hjelper deg gjerne. Ring oss på 22 04 53 60, eller send oss en mail på post@sophiesminde.no.